• Showroom in Hoogeveen
  • Eigen productie en ontwerp
  • Gratis bezorging en montage vanaf €75,-!

Behandeling tuintafels

Wanneer je ervoor wilt  zorgen dat jouw tuinmeubel zo lang mogelijk de originele uitstraling blijft behouden, adviseren wij om het meubel te behandelen met een olie. Deze behandeling kan dan bescherming bieden tegen onder andere vergrijzing, vlekken en verkleuring. Door je tuintafel zelf te behandelen of te laten behandelen zal het langer zijn originele kleur houden ten opzichte van onbehandelde bladen. Onbehandeld Douglas hout zal na een aantal maanden tot een jaar op een mooie manier gaan vergrijzen. Echter zorgt dit er niet voor dat de tafel langer meer gaat. Ook onbehandeld Douglas hout gaat in de tuin 10-15 jaar mee! 

Wil je toch je blad behandelen? Lees dan hieronder verder

Olie

Om de tuintafel een zacht en zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven, gebruiken wij een Douglas olie die we zelf hebben ontwikkeld.  Deze olie laat de kleur van het Douglas echt naar voren komen en wordt uiteraard een tintje donkerder. Om deze houtkleur te behouden zal wel elk jaar een laagje olie opnieuw aangebracht moeten worden. Wanneer de nieuwe laag aangebracht wordt, hoeft enkel het hout schoongemaakt te worden met een zeep en vervolgens kan na opdrogen de olie aangebracht worden. De Woca ExteriorWood Cleaner en de Douglas behandelolie bieden hierbij de perfecte combinatie om de tuintafel schoon te maken en de beschermlaag aan te brengen.

 

 

Behandeling door DuuMaa

Je kunt er voor kiezen om de behandeling van de bladen door ons te laten doen voor een meerprijs van €99,- voor de tafels en €49,- voor de bankjes. Wij passen hierbij twee lagen toe in een gecontroleerd proces. Op deze manier is jouw tafel en/of bankje goed beschermd tegen snelle vergrijzing en zal de houtkleur langer bestaan.

Behandeling zelf uitvoeren

Ook is het zeer eenvoudig om zelf de tafels en bankjes te behandelen. Om het nog gemakkelijker te maken kan je een kit aanschaffen waar alle benodigdheden inzitten! Je gaat als volgt ter werk:

 

1. Schuur het blad eventueel ligt op met korrel 120 of 150

2. Maak het blad schoon met een ontvetter. Tip: gebruik de Cleaner van Woca voor een grondige reiniging en laat het goed opdrogen

3. Breng een laag olie aan met een spons op de bovenkant, onderkant, zijkant en in de naden van het blad

4. Laat dit een paar uren drogen en breng een tweede dekkende laag aan, je zult zien dat er nu veel minder olie in het hout trekt

5. Boen het blad na 24 uur ligt op met de polijst pad voor een extra slijtvaste laag

Perfect gedaan, je kunt nu genieten van jouw goed beschermde meubelen! 

Tips

- Neem een potje van 750ml wanneer je een tafel van 300cm + bankje wilt behandelen. Voor een kleinere tafel hou je nog wat olie over om de volgende keer een nieuwe laag aan te brengen.

- Schaf de pot van 2,5 liter aan wanneer je de tafel jaarlijks even wilt voorzien van een nieuw laagje olie, zo heb je altijd voldoende en het zelfde product in huis.

 

Wanneer je vragen hebt of twijfelt over de juiste behandeling, neem dan vooral contact op met ons. Wij adviseren uiteraard vrijblijvend!