• Showroom in Dwingeloo
  • Eigen productie en ontwerp
  • Gratis bezorging en montage!

Behandeling tuintafels

Wanneer je ervoor wilt  zorgen dat jouw tuinmeubel zo lang mogelijk de originele uitstraling blijft behouden  adviseren wij om het meubel te behandelen met een olie. Deze behandeling kan dan bescherming bieden tegen onder andere vergrijzing, vlekken en verkleuring. Afhankelijk van de behandeling, een olie door DuuMaa of zelf aangebrachte olie of beits, zal het langer zijn originele kleur houden ten opzichte van onbehandelde bladen. Onbehandeld Douglas hout zal op een mooie manier gaan vergrijzen na een aantal maanden tot een jaar tijd. Door middel van het aanbrengen van een olie op onbehandeld Douglas hout wordt deze beschermlaag gecreëerd.

Olie

Om de tuintafel een zacht en zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven, gebruikt DuuMaa een olie. Wij gebruiken de oliën van het hoogwaardige merk WoCa. Deze oliën laten de kleuren echt naar voren komen en 'trekken' in het hout. Wanneer een nieuwe onderhoudslaag aangebracht wordt hoeft enkel het hout schoongemaakt te worden met een zeep. 

 

 

Behandeling door DuuMaa

Je kunt er voor kiezen om de behandeling van de bladen door ons te laten doen voor een meerprijs van €99,- voor de tafels en €49,- voor de bankjes. Wij passen hierbij twee lagen toe in een gecontroleerd proces. Op deze manier is jouw tafel en/of bankje goed beschermd om buiten te plaatsen en er vervolgens lang van te genieten. Dat is pas duurzaam! ;)

Behandeling zelf uitvoeren

Het is zeer eenvoudig om zelf de tafels en bankjes te behandelen. Om het nog gemakkelijker te maken kan je een kit aanschaffen waar alle benodigdheden inzitten! Je gaat als volgt ter werk:

 

1. Schuur het blad ligt op met korrel 120 of 150

2. Maak het blad schoon met een ontvetter. Tip: gebruik de WoCa Exterior Wood Cleaner voor een grondige reiniging 

3. Breng een laag olie aan met een spons op de bovenkant, onderkant, zijkant en in de naden van het blad

4. Laat dit minimaal 2 uur drogen en breng een tweede dekkende laag aan, je zult zien dat er nu veel minder olie in het hout trekt

5. Boen het blad na 24 uur ligt op met de polijst pad voor een extra slijtvaste laag

Perfect gedaan, je kunt nu genieten van jouw goed beschermde meubelen! 

Tips

- Neem een potje van 750ml wanneer je een tafel van 300cm + bankje wilt behandelen. Voor een kleinere tafel hou je nog wat olie over om de volgende keer een nieuwe beschermlaag aan te brengen.

- Schaf de pot van 2,5 liter aan wanneer je de tafel jaarlijks even wilt voorzien van een nieuw laagje olie, zo heb je altijd voldoende en het zelfde product in huis.

 

Wanneer je vragen hebt of twijfelt over de juiste behandeling, neem dan vooral contact op met ons. Wij adviseren vrijblijvend!